Ademen, koken, douchen en verwarmen: we doen het allemaal in huis. En toch verluchten we meestal maar twee keer per dag onze woning. Dat is niet alleen onvoldoende, maar kost ook veel energie. En dan hebben we het nog niet over roken of vluchtige schadelijke gassen die het interieur bevat.

Door een goede isolatie blijven vocht, CO2 en andere stoffen in de woning hangen. Hoewel ze niet zichtbaar zijn, kunnen ze toch onze gezondheid schaden. Verschillende vormen van allergie zijn te wijten aan een slecht binnenklimaat. Daarom is het belangrijk om regelmatig en correct te ventileren. Continue ventilatie is de efficiënte manier voor een gezond binnenklimaat.

Sinds 1 januari 2006 moeten nieuwbouwwoningen en verbouwingen met bouwvergunning voldoen aan de EPB-regelgeving (Energieprestatie Binnenklimaat). Een zeker niveau van thermische isolatie en energieprestatie is hiervoor vereist. Bij nieuwbouwwoningen is een minimale, gecontroleerde ventilatie nodig. Renson ventilatiesystemen bieden hiervoor de perfecte oplossing.

Elcoweb nv is een gediplomeerd installateur van Renson-systemen en helpt u graag verder bij het kiezen van de juiste ventilatie.