Energie:             energiezuinig
Iedereen denkt wel eens na over hoe we onze ecologische stempel op het  milieu kunnen beperken. Energiemeting is de meest optimale vorm om energie te besparen. Van op het moment dat het verbruik zichtbaar wordt zal men automatisch het verbruik beperken door verbruikers uit te schakelen of te verminderen. Met een smart-house kan u op elk moment het verbruik van uw woning raadplegen. Eveneens kunnen alle gegevens van de voorbije dagen, weken, maanden en jaren opgevraagd worden.
D.m.v. “een alles uit knop” blijven geen lichten of stopcontacten actief wanneer u niet thuis bent. Eveneens gaat de verwarming naar een nacht stand zodat u niet verwarmd voor niets.

Comfort:            comfortabel
Het is normaal dat uw verwarming  niet werkt wanneer u niet thuis bent. Met een smarthome is het dan ook niet minder normaal dat u de verwarming pas aan zet wanneer u op het werk vertrekt. Op deze manier komt u in een aangenaam warme woning thuis en heeft u niet onnodig verwarmd.
Screens en rolluiken gaan automatisch bewegen in functie van de hoeveelheid zon. In de zomer gaan ze sluiten om de temperatuur niet onnodig te laten stijgen waar ze in de winter gaan openen om de natuurlijke warmte binnen te laten.

Veiligheid:           veiligheid
Bij onraad kan u met 1 druk op een knop alle verlichting in de woning actief plaatsen. U krijgt de melding wanneer een raam of deur geopend wordt. Alles kan door camera’s vast gelegd worden en bekeken worden op uw smartphone of tablet. Sensoren welke de verlichting bedienen worden bij afwezigheid gebruikt om het alarm te activeren.